Nyitólap

Ingyenes egészségügyi oktatás Általános Iskola 7.-8. osztályos tanulói részére

Magunkról

Dunakesziért Mentők Alapítvány

KEDVES FÓTI LAKOSOK, CÉGEK, VÁLLALKOZÓK!

Örömmel értesítjük Fót lakosságát és az itt működő cégeket, vállalkozásokat, hogy a Dunakesziért Mentők Alapítvány 2010. január 4-én Fóton elindította a

NAPPALI SÜRGŐSSÉGI ORVOSI ÜGYELETET!

Milyen esetekben hívható az ügyelet?
-ha baleset, sérülés történt
-ha életveszély áll fenn (eszméletlen állapot, agyvérzés gyanúja, súlyos vérzés, mérgezés, stb.)
-ha erős fájdalom, vagy aggasztó tünet lépett fel (szívinfarktus gyanúja, nehézlégzés, égési sérülés, hírtelen kialakult viselkedészavar, hírtelen meginduló szülés), tehát olyan eseteket látunk el, ahol másodperceken múlhat egy ember élete!

A Dunakesziért Mentők Alapítvány segítséget nyújt Fóton önálló, jól felszerelt orvosi ügyeleti autóval, külön személyzettel: orvossal és sürgősségi betegellátásban jártas ápolóval. Kivonuló személyzetünk 1 fő sürgősségi betegellátásban jártas orvosból és 1 fő szakápolóból áll. Az autókon minden olyan mentéstechnikai eszközök megtalálhatóak, amire szükség van a sürgősségi betegellátásban (sürgősségi orvosi diagnosztikai és terápiás eszközök, sürgősségi gyógyszerek, mentéstechnikai eszközök, stb.). Nagy előnye a Nappali Orvosi Ügyeletnek, hogy a településen marad a beteg ellátását követően is, ezért ha egy újabb rosszullét miatt hívás érkezik be, akkor azonnal tud indulni a következő beteghez.

2010-ben 1260 esetet láttunk el Dunakeszin, 978 esetet Fóton, ebből összesen 1225 esetben a helyszínen meg tudtuk oldani a beteg ellátását, nem volt szükség további beavatkozásra. A többi esetben a beteget kórházba kellett szállítani - mi szerveztük meg a beteg kórházba szállítását is.

2011-ben több, mint 2200 esetet, 2012. szeptemberéig több, mint 2500 esetet láttunk el, ez is azt mutatja, hogy szükség van ránk.

Itt különösen kiemelnénk pár esetet: sikeres szülés, amit az ügyelet előtt kellett az autóban levezetnünk, és megszervezni a gyermek elszállítását a kórházba. Eszméletlen betegek, balesetekben sérültek sikeres ellátása, köszönhető az időben kiérkező ügyeleti csapatnak, magasból esett emberek ellátása, akik a Nappali Orvosi Ügyeletnek köszönhetik életüket, szívinfarktusok, amelyeknél különösen fontos az időfaktor, hogy a beteg minél előbb olyan Kardiológiai Centrumba kerüljön, ahol a szívkatéterezést a lehető legrövidebb időn belül el tudják végezni.

Elérhetőségeink:

FÓTON: A Junimed Eü. Bt. látja el minden munkanap 08-19 óráig a Nappali Ügyeletet.

Próbáljuk meg együtt jobbá tenni Dunakeszin és Fóton a Sürgősségi Betegellátást, hiszen tudják, hogy Önök és hozzátartozóik is és bárki, aki Dunakeszin és Fóton él vagy tartózkodik, kerülhet olyan helyzetbe, amikor a Nappali Orvosi Ügyeletre számíthat.

A Dunakesziért Mentők Alapítvány civil szervezet, az Egészségbiztosítási Pénztártól finanszírozást nem kapunk, ezért minden adományt szívesen fogadunk! KÉRJÜK, SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK! Tegyük együtt jobbá Dunakeszin és Fóton a SÜRGŐSSÉGI betegellátást!

Az ellátás Fóton élők számára térítésmentes.

Kérjük, küldje el adományát, amellyel hozzájárul további életek megmentéséhez, legyen akár felnőttről, akár gyermekről szó.

Bankszámlaszámunk: K&H Bank: 10403253-50515754-86881001

Ide várjuk minden kedves támogatni kívánó cég, vállalkozás és magánszemély támogatását. Bármilyen összegű támogatást szívesen fogadunk, hogy szolgáltatásunkat hosszú távon, biztonságosan és folyamatosan fejlesztve tudjuk végezni.

Alapítványunkat adója 1%-val is tudja támogatni.

2019 © Dunakesziért Mentők Alapítvány
|| Nyitólap ||